fredag 10 februari 2012

Aktuellt om ACTA

Såg Fjellner och Schlyter prata ACTA i Aktuellt ikväll, störde mig lite på vinklingen av reportaget innan den mycket korta debatten.

Man sa i reportaget att ACTA inte innebär lagförändringar, vilket inte är sant, man pratade om helgens kommande demonstrationer, men sa inget om de som var förra lördagen då lite drygt 1000 personer trotsade kylan och demonstrerade i Stockholm, samt många fler i andra städer runt om i världen.

I debatten stod Fjellner och sa att det finns inget att oroa sig över, det är lugnt, lita på oss, vi vet bäst, ni är bara alarmister, ACTA innebär absolut inget nytt och hemskt.

Om nu ACTA inte innebär nåt nytt, inte är hemsk på nåt sätt, så varför ska man då driva igenom den trots massiva protester? Om den inte innehåller nåt nytt behövs den inte.

Sen kan man inte säga att ACTA-förespråkarnas trovärdighet om innehåll och konsekvenser är så hög, eftersom de har blåljugit om ACTA förut.

Nu verkar det dock som striden om ACTA går åt rätt håll, tyska media rapporterar om att Tyskland inte kommer skriva på ACTA just nu. Falkvinge sammanfattar det hela bra.