fredag 10 februari 2012

Aktuellt om ACTA

Såg Fjellner och Schlyter prata ACTA i Aktuellt ikväll, störde mig lite på vinklingen av reportaget innan den mycket korta debatten.

Man sa i reportaget att ACTA inte innebär lagförändringar, vilket inte är sant, man pratade om helgens kommande demonstrationer, men sa inget om de som var förra lördagen då lite drygt 1000 personer trotsade kylan och demonstrerade i Stockholm, samt många fler i andra städer runt om i världen.

I debatten stod Fjellner och sa att det finns inget att oroa sig över, det är lugnt, lita på oss, vi vet bäst, ni är bara alarmister, ACTA innebär absolut inget nytt och hemskt.

Om nu ACTA inte innebär nåt nytt, inte är hemsk på nåt sätt, så varför ska man då driva igenom den trots massiva protester? Om den inte innehåller nåt nytt behövs den inte.

Sen kan man inte säga att ACTA-förespråkarnas trovärdighet om innehåll och konsekvenser är så hög, eftersom de har blåljugit om ACTA förut.

Nu verkar det dock som striden om ACTA går åt rätt håll, tyska media rapporterar om att Tyskland inte kommer skriva på ACTA just nu. Falkvinge sammanfattar det hela bra.

3 kommentarer:

 1. "Man sa i reportaget att ACTA inte innebär lagförändringar, vilket inte är sant"

  Tydligen lyssnade du inte så noga, man sa flera gånger att den enda planerade lagändringen är en ändring i varumärkeslagen.

  Fjellner har rätt, det finns inget att oroa sig för som ACTA är skrivet, Schlyter instämmer i piraternas sedvanliga skrämselpropaganda som är grundad i okunskap och konspirationsteorier,

  SvaraRadera
 2. Hej Nejtillpirater, tack för att du tittar in. Jag har varit osäker på om jag når ut med min nya blog, nu vet jag att så är fallet.

  Anyways, i reportaget innan debatten så säger Aktuellt att ACTA inte innebär några lagförändringar, det är först i debatten att det framkommer att ACTA kommer att innebära lagförändringar.

  "Vi ska inte jaga en hel ungdomsgeneration", "Alla tjänar på om debatten lägger sig", "FRA-shoppen är stängd för all framtid", "ACTA innehåller inget alls om internet". Politiska uttalanden från de ledande partierna i piratfrågor saknar all trovärdighet efter deras konstanta, uppenbara ljugande. Därför har inte Fjellner någon trovärdighet den här frågan.

  Och om nu inte ACTA innebär nåt nytt, varför behöver vi den alls?

  SvaraRadera
 3. fjeellner sjunger för jag ljuger sååå braaa traa laaa laaa!!

  SvaraRadera