lördag 5 oktober 2013

Betalvägg, igen

Foto: Sven Holmqvist
Idag så försöker Kuriren och NSD med skrämselpropaganda, i sitt kampanjande för att ta betalt på nätet. Vet inte riktigt vad de försöker uppnå med denna grej, för de enda de når är de som redan nu betalar för papperstidningen.

Deras grej är att plocka bort allt redaktionellt matrial och endast lämna lite annonser i de första sidorna i tidningen. Dock fortsätter de att kalla allt de publicerar för journalistik, jag vägrar kalla nyheter från TT journalistik, eller för den delen, nyheter överhuvudtaget är knappast journalistik.

Jag undrar om de gjort någon målgruppsanalys inför denna kampanj, för idag har man endast uppnått att man retat sina nu trogna, betalande kunder. Men var är satsningarna som är till för att göra tidningarna attraktiva för ungdomar och andra som inte prenumererar idag!

Genom att låsa ner hela sin websatsning bakom en betalvägg så kommer man inte locka fler att besöka sidan, man kommer dessutom tappa all inlänkning från bloggar, facebook, tvitter osv, eftersom ingen länkar till en låst sida.

Det övergår mitt förstånd hur de kan tro att de ska tjäna mera pengar genom att få färre läsare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar