tisdag 9 augusti 2011

Den Kristne Piraten har landat här

Jag skriver nu på annan plats än tidigare, så uppdatera bokmärken och RSS-flöden.

Eftersom jag nystartar bloggandet här så vill jag skriva ihop en grej som lägger en sorts grund för allt jag gör.

Som sagt är jag kristen pirat, man kan undra om det verkligen går ihop. Personligen har jag svårt att se hur viss politik överhuvudtaget kan kallas kristen, men det är ju jag det.

När jag säger att jag är kristen menar jag inte att jag är lutheran, katolik, svensk kyrklig, pingstvän, livets ordare eller följer nån annan form av religion. Jag säger att jag är kristen för att jag följer Jesus Kristus och den undervisning han gav oss.

Jag är inte jude, så därför följer jag inte Gamla Testamentet, men GT ger oss information om Jesus så den är viktig att ha med i bibeln.

Pirat är jag för att jag tycker att det är mycket dumt att behandla ett lands befolkning som misstänkta brottslingar och införa FRA-lagar, Datalagringsdirektiv m.m. Jag ser fildelning som nånting som hjälper artister och andra kulturskapare och därför skall uppmuntras.

Inom vissa områden är jag starkt vänstervriden, jag tycker samhällets starka ska ta ansvar för att hjälpa de svaga. Men jag är också starkt liberal, det finns områden där staten skall hålla sina feta fingrar borta och låta oss medborgare vara ifred.

Jag kommer skriva en del texter om just mina åsikter om vad som bör vara vänster och vad som bör vara liberalt.

Sen kommer jag vara helt off och skriva om mobiler, brädspel, nördigheter och andra lösryckta samhällsobservationer.

En del trafikpolitik blir det också.


Tyvärr kommer jag inte kunna återställa mina gamla texter då Åskar tog hårddisken som databaserna låg på. De finns säkert cachade på netet nånstans, men jag tar tillfället i akt och gör en nystart.

Så välkommen till en ny blog, jag ska göra vad jag kan för att leverera bra texter som ibland kommer få dig att sätta morgonkaffet i halsen!

/Fredrik 'Humlan' Holmbom
Kristen Pirat och vDL för Piratpartiets Norra Distrikt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar