tisdag 11 oktober 2011

Nytt botemedel mot allt ont!

Ser att galen(s)kaperna fortsätter, nu är det Bucht som tar upp där Karl Petersen började. Kalle ville så gärna att hans lokala riksdagsledamöter skulle ändra lagen så att väst-förbuden han försökt införa blir lagligt.

Jag skrev tidigare att Karl fick avslag i Högsta Förvaltningsdomstolen på sitt överklagande, bra tyckte jag, dåligt tyckte Kalle.

Läser nu i Aftonbladet att Sven-Erik Bucht m.fl. skrivit en motion om att ändra lagen så att västförbud blir möjligt, dock kommer en sådan lagändring kräva förändring av grundlagen och därmed behöva röstas om två gånger med ett val mellan.

Jag förstår inte hur man tänker här.

Man tror att om man osynliggör en viss typ av människor så försvinner dem och och de kriminella som finns bland dem.

Ungefär som att om man förbjuder huvudvärk och tar bort värktabletter från apoteken så kommer ingen nånsin mer att ha huvudvärk. Typ.

Fungerar? Knappast.
Det är här som samhället måste säga i från och visa att man inte accepterar den här utvecklingen - säger Hans Ekström(S)
Ja, samhället måste säga ifrån och ta tag i problemen med organiserad kriminalitet, men att förbjuda dem att synas gör det inte lättare att jaga de som är kriminella.

2 kommentarer:

 1. Du som representant för Norr är solidarisk med Väst?!! ;-)

  Now Väst owe you one...

  Allvarligt håller jag helt med dig. Burka och slöja, som verkligen osynliggör, är i så fall ett större problem än västarna.

  SvaraRadera
 2. Jag är solidarisk med alla. Fast, de som bor söder om piteälven är lite efter... ;-)

  Lösa problematiken med burka är svårare än västproblematiken och tar längre tid, eftersom det är en starkt kulturell grej.

  SvaraRadera