fredag 27 januari 2012

PP Norrbotten!

Målet var att ha den här texten klar innan kvällens piratfika, istället fick vi prata om punkterna nedan, vilket iofs kanske gör denna texten bättre.

Anyways, jag har grunnat ett tag på sätt att få fart på piratismen i denna landsändan och att skapa en miljö där det känns kul att deltaga.

Mina lösa funderingar kan grupperas in i tre kategorier:

1. Organisation

Efter senaste höstmötet så har dörren för lokalföreningar öppnats, så jag vill starta en lokal PP-förening, Piratpartiet Norrbotten.

Inom ramen för PP Norrbotten kan vi ordna aktiviteter, arbeta fram en lokal politik för Norrbotten, arbeta för att väcka medvetenhet för piratfrågor på nationell och EU-nivå. Få ut budskapet helt enkelt.

Jag vill göra en PP Norrbotten för att skapa en inkluderande miljö där det inte bara handla om Luleå/Fyrkanten, som det så lätt gör. Utan det ska kännas meningsfullt för alla i norrbotten att deltaga, Kiruna, Haparanda, Arjeplog och alla andra orter som inte normalt får utrymme att synas.

I samma veva önskar jag att våra UP-föreningar följer efter och ombildar sig till en stör UP-förening för Norrbotten. Inom UP finns det just nu problem att få nog med aktiva för att driva föreningarna, men om man tar tillvara på hela det engagemang som finns i Norrbotten kan vi få en väl fungerande förening.

Jag har inget mandat att driva igenom nån förändring av UP i norrbotten, men det hindrar inte mig från att ha åsikter.

Sen får vi inte glömma det faktum, bara att skapa en PP-norrbotten förening kommer i sig skapa intresse hos lokalmedia.

2. Aktiviteter

Våra piratfikan har varit på paus ett tag, men ikväll körde vi ett igen. Jag vill strukturera upp våra fikan och ta tillvara på tiden.

Ett sätt man kan ha trevligt tillsammans på fikan och samtidigt göra nytta och tjäna pengar! Är att hålla fikasamlingarna som en studiecirkel. Man kan ha olika inriktning på dessa studiecirklar, man kan t.ex. ordna cirklar i brädspel och på så sätt ha trevligt tillsammans. Man kan också välja att plocka ut nyckelfrågor inom politiken och fördjupa sig i dessa samt även skriva insändare.

Vad som krävs för att det ska funka, är att man tar fram en kursplan.

Sen är det bara att pimpla kaffe och ha trevligt ihop!

3. Politik

Jag vill att vi tar tydliga ställningstaganden i olika lokalpolitiska frågor, en av dessa är sjukhusfrågan i Norrbotten. Hur många sjukhus ska vi ha?

Min åsikt där är att vi ska gå in för ställningstagandet att vi ska ha fem sjukhus, att det inte går att ha färre p.g.a. avstånd och för hög belastning av Sunderbyns Sjukhus. Jag kan givetvis ha fel här, vi måste tillsammans ta fram vilken politik vi ska driva.

Andra frågor som jag vill driva är:

Sänka partistöden
Avskaffa stafettläkarna
Arbeta för att få bort onödiga IT-licenskostnader
Minskad administration, mera sjuksköterskor och läkare.

Det finns mycket mer att arbeta för på det lokalpolitiska planet. För att inte förglömma allt nationellt, som t.ex. alla dessa bokstavskombinationer: FRA, SOPA, PIPA, DLD, ACTA o.s.v.

Mera kommer, allt eftersom vi arbetar vidare....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar