söndag 10 juni 2012

PPN: Bereda EU-valslistor

En av punkterna på helgens styrelsemöte med Piratpartiet, var hur vi skall ta fram och utforma valsedlarna inför EU-valet 2014.

Inför framtagandet av EU-valsedlarna 2009 så var aktivismen i Norrbotten tyvärr rätt låg, men jag skyller på att jag då inte var aktiv funktionär, och inte ens var medveten om att den processen pågick.

Därför hade vi ingen Norrbottning på valsedeln 2009.

En sak jag kom att tänkte på medan diskussionerna pågick var, vem ska vara Norrbottens kandidat på valsedeln?

Den personen måste vara påläst i EU-frågor, vara självsäker nog vid mediekontakter och debatter samt helst vara känd pirat i Norrbotten.

Själv passar jag in på några av kriterierna, men jag har egentligen inte nog intresse och kunskap om EU och EU-politik för att vara en klockren kandidat. Sen är jag inte riktigt en bra debattör, jag vill tänka först och svara sen.

Jag kan ställa upp om det inte finns nån alls som vill ställa upp och har de kvalifikationer som behövs, men helst ser jag att nån annan tar upp manteln och driver en EU-valrörelse.

Jag kommer finnas med, jag kommer stödja och ge all support jag kan till denna människa.

Men jag ger hellre support än axlar manteln själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar