måndag 25 februari 2013

Öppet brev till norrbottens nyhetsredaktioner

Detta mail skickade jag till nyhetsredaktioner och ansvariga utgivare för Norrbottens nyhetsförmedlare. Mest för att jag är trött, men också för att jag är arg.

---


Hej!

Jag heter Fredrik Holmbom, bor i Luleå, och är styrelseledamot i Piratpartiet.

Det är ingen nyhet, jag har synts hos er flera gånger.

Vad som är en sorts nyhet är det brev jag har fått.

Ett brev där jag personligen hotas med fängelse och skyhöga skadestånd om jag inte slutar bedriva fullt laglig politisk aktivism.

För varken jag eller mina andra styrelsekollegor gör något olagligt, men partiet som vi alla är engagerade i, är även registrerat som en ISP, Internet Service Provider. I egenskap av ISP levererar vi bandbredd till siter som har svårt att få uppkoppling.

En av dessa är The Pirate Bay.

The Pirate Bay av idag är inte samma sida som fyra personer dömdes för att ha drivit, i den tidigare uppmärksammade rättegången. Idag är The Pirate Bay endast en sökmotor, på samma sätt som t.ex. Google och Bing.

Tidigare när Rättighetsalliansen, f.d. Antipiratbyrån, har gett sig på andra ISP i försök att få dem att stänga ner access till The Pirate Bay, så har de gett sig på företaget, den juridiska personen, med domstol och hot om vite.

Nu ger de sig på ett demokratiskt parti med folkvalda representanter i Europaparlamentet och framförallt, de ger sig på sagda partis "styrelseledamöter och andra ställföreträdare".

Det vill säga, de ger sig på mig personligen.

Detta tillvägagångssätt, att hota styrelsemedlemmar personligen, för att få igenom sin agenda, utan reellt lagstöd, är ett hån mot demokrati och yttrandefrihet.

Men det är inte därför jag skriver, vill bara ge bakgrunden.

Jag skriver till er för att ni, liksom övriga nyhetsredaktioner i Sverige, i stort har ignorerat det brevet jag och mina kollegor har fått.

Ni som borde vara demokratin och yttrandefrihetens förkämpar.

Ni som tiger då ni borde skrika så högt ni orkar.

Själv blir jag trött, väldigt trött. Jag har ingeting emot att sitta i fängelse för demokrati och yttrandefrihetens skull, men jag har en sjuk hustru där hemma att tänka på.

Senast imorgon måndag, antagligen idag när ni läser detta, måste vi koppla ned The Pirate Bay eller ta saken till domstol och hoppas att rättsväsendet inte är lika korrupt som det var i rättegången mot The Pirate Bay.

Imorgon är en spännande dag.

MVH

Fredrik Holmbom
Ledamot i partistyrelsen, Piratpartiet

3 kommentarer:

  1. Väl rutet!
    Det är en skam att detta kan ske framför ögonen på massmedia!

    Vad som än sker, var säker på att du har folk bakom dig!

    Vote pirate <3

    SvaraRadera