söndag 20 november 2011

Kortis: Skyrim

Skyrim är det absolut hetaste RPG som kommer släppas i år, med undantag för Star Wars: The Old Republic. De är dock två olika sorters spel så de konkurrerar inte med varandra.

Skyrim är dock utrustat med en fet-stor, fruktansvärt irriterande, bugg.

Steam. Man måste skapa konto på Steam för att kunna installera och spela skiten, man kan inte spela utan att vara uppkopplad till Steam. Man kan inte sälja spelet efter att man ledsnat på det, eftersom det knyts permanent till ens Steam-konto.

Varför står det med stora bokstäver att du inte köper spelet i kartongen, utan du bara hyr det så länge som Steam orkar supporta det?

Den dagen Steam går i konkurs, eller för den delen bara inte längre ids leverera, så kommer din skiva vara värdelös, för du kan inte spela ditt köpta spel längre.

Om du inte väljer att pirata spelet, då kan du alltid spela, utan internet, utan begränsningar.

Fortsätt skjuta er själva i foten speltillverkare, det är säkert skönt.

(Och ja, jag har köpt och betalat för skiten, för det ÄR det bästa rollspelet som kommer komma ut i den närmaste framtiden, men det betyder inte att jag är en nöjd kund.)

7 kommentarer:

 1. Phew, den varningen kom i elfte timmen. Tack för att du besparade mig de pengarna i sjön.

  Mvh Smen

  SvaraRadera
 2. Jag såg det först då jag höll på att installera skiten...

  SvaraRadera
 3. Jag fattar inte varför folk hatar Steam, man slipper krångla med skivor och man har alltid tillgång till spelen man köpt (tillåt mig att skratta om tillgång till internet är ett problem).
  Dagen då Valve lägger ner Steam så har förmodligen videospel som vi känner till det dött ut ändå.

  SvaraRadera
 4. Microsoft är ett stort företag, sannolikheten att de ska konka är liten just nu.

  De hade en gång en butik för att sälja musik, men de ville göra om den så de lade ner den gamla och gjorde nåt nytt.

  De som köpt DRM-smitttad musik därifrån fick erbjudande om att tanka ner en livstidslicens för den köpta musiken. Enda haken var att den licensen, liksom andra licenser, inte går att flytta mellan musikspelare.

  Så den som köp musik kunde låsa den till sin dator och windows media player. I all evighet, tills dess de ville köpa ny dator, installera om eller datorn gick sönder. Efter det så var musiken låst och ospelbar, permanent.

  Att köpa ett spel av Steam är att hyra det på osäker hyresperiod.

  Om jag köper ett spel direkt av Steam och tankar ner det via Steam och spelar det via Steam så vet jag om detta.

  Om jag köper ett spel i en låda i butik, vill jag installera spelet från min skiva, spela det när jag känner för det, i all framtid och jag vill kunna sälja det när jag är less på det.

  Vilket jag inte kan om butiksspel är steam-smittade.

  Jag accepterar steams sätt att funka när jag köper spel där, vilket jag inte gör, utan jag köper från GamersGate. Men köper jag i butik är det för att jag INTE vill köpa steam-spel.

  SvaraRadera
 5. Ahh, tack för varningen. Jag skulle bli rätt förbannad om jag upptäckte nått sånt på ett spel jag köpt. Jag har inget Steamkonto, och kommer aldrig att skaffa ett heller.

  SvaraRadera
 6. Nuförtiden är det ju tyvärr ytterst sällan man köper spel utan mer och mer hyr man dem på obestämd tid.

  Om 20 år kommer man troligen inte kunna visa sina yngre släktingar vad man själv brände 100tals timmar på i deras ålder då multiplayerdelen i nutida storspel som t.ex. Battlefield 3 antagligen kommer vara omöjliga att köra, ens med gamla datorer, då servers saknas.

  Det är en trist utveckling minst sagt.

  SvaraRadera
 7. Tja, ni vet ju alla vad lösningen är... *nudge-nudge*.

  "Skämt" åsido så är det faktiskt väldigt sällan som jag köper ett spel överhuvudtaget. Kvalitén har försämrats samtidigt som kraven på datorn har ökat lavinartat.

  Var är alla klassiker som Spy Hunter, det var roliga spel att spela utan att kräva en dator för 40.000 för att fungera som det var tänkt.

  Jag tror personligen att det är därför Android spelmarknaden kommer att döda PC marknaden inom kort. Det har blivit en marknad där programmerarna måste vara kreativa och hitta på roliga spel och inte förlita sig på den senaste HD tekniken och super effekter för att sälja.

  Men jag håller med om att Skyrim är ett av världens bästa rollspel. Mest på grund av att jag kan spela den med i princip en netbook.

  SvaraRadera