tisdag 6 mars 2012

PPN: Ett problem på vägen

Har insett att min plan att ha en förening som är ansvarig för landstingsvalet samt även för de olika kommunval vi kommer ställa upp i, inte kommer att fungera.

Iallafall inte med de stadgar med vilka konceptet med lokala föreningar antagits.

Nu är det här egentligen ett icke-problem.

Det går att skriva och försöka få igenom en motion som gör det möjligt att göra som jag vill, men det går också att skapa flera kommunföreningar efter behov.

Orsaken till varför jag bara vill ha en förening är för att slippa onödig administration och för att vi just nu inte har nog med aktiva pirater till så många styrelser.

Även det är egentligen ett icke-problem, vi startar upp PP Norrbotten först, vi kör på och arbetar på att skapa aktivitet i vår landsända. Vi bygger valprogram, aktivism och känner oss för. När vi närmar oss valet så har vi nog med aktiva i de kommuner vi vill ställa upp till val i, där vi inte har nog med aktiva är det ju liksom ingen idé att ställe upp iallafall.

Sen ska man komma ihåg att rent styrelsemässigt så är det inget hinder att vi överlappar stolarna i styrelserna.

Snart kommer det från mig en sammanställning av vad som ska ske härnäst, ett utkast till stadgar, förslag på profilfrågor till landstingsvalet, ev. förslag på styrelsekandidater och lite sådant.

Kom gärna till STUKtorsdag och ta en kaffe (eller annat) med mig och Nathalie, så kan vi prata om PP Norrbotten.

2 kommentarer:

  1. Håller med - även jag ser att det borde räcka med en organisation på länsnivån som organiserar det hela. Kravet på en för varje kommun är lite överdrivet.

    SvaraRadera
  2. Jag kommer nog att försöka skriva en motion om ändring, men tar det på höstmötet istället för nu. Eftersom vårmötet nu ska besluta om vad som gäller för att ställa upp i andra val än kommun och landstingsval.

    En sak i taget typ.

    SvaraRadera