fredag 11 maj 2012

Inför Diablo III

Snart släpper Blizzard tredje delen av spelserien Diablo, som konstigt nog heter Diablo III.

Diablo II släpptes för tolv år sedan, med en expansion som kom ut ett år senare. Blizzard släppte senaste patchen för Diablo i oktober ifjol.

I oktober ifjol!

Vilken annan spelutvecklare släpper patchar till ett spel som är elva år gammalt!

Den formen av support av spel efter release finns inte i spelbranschen, vilket bådar gott för Diablo III's framtid.

Men det finns en hake.

I Diablo II kunde man koppla upp sig på Battle.net, Blizzards gratistjänst för multi-player spelande, och spela med och mot andra spelare.

Denna funktion finns givetvis med i Diablo III också, men här är den tvingande. Du kan inte spela Diablo III utan att ansluta mot Battle.net. Även om du inte vill spela med andra, utan bara sitta och spela själv så måste du koppla upp dig mot Blizzard.

Vilket också innebär att du kan inte sälja spelet sen, utan att sälja hela ditt battle.net-konto med alla andra spel. Ungefär som med Skyrim, fast i Skyrim finns ingen online-del alls.

Jag har, trots detta, förbokat en Collector's Edition av Diablo III. För att Blizzard ger mervärde till att ansluta till Battle.net, till skillnad från Steam som endast ger mig begränsningar med mitt Skyrim.

Men jag kommer antagligen skriva till KO (igen) och beklaga mig över att denna begränsning inte marknadsförs tydligt nog i reklamen.

2 kommentarer:

  1. Skillnaden är även att Diablo 3 kräver att du är online för att kunna spela. Skyrim kräver bara att du har aktiverat spelet online, sedan kan du sätta Steam i offline-läge och fortsätta spela.

    SvaraRadera
  2. Sant, men jag klan inte sälja Skyrim när jag lessnat på den...

    Och jag kan inte spela Skyrim utan att installera Steam på datorn...

    SvaraRadera