torsdag 28 februari 2013

Personligt: Nya utmaningar

För en tid sedan tog jag en chansning, inte så osäker, men jag valde att lämna en fast anställning för en provanställning på ett nytt arbete. Chansningen blir tydligare när man inser att jag lämnade min första fasta anställning sedan 2004 och att jag hade varit arbetslös i tre år innan och dessutom inte haft fast anställning mer än några få månader.

Man kan lugnt säga att jag inte ville misslyckas.

Men det fanns inga tvivel i mitt sinne, det var det här jag ville göra.

Idag gjorde jag min sista dag som provanställd.

Imorgon åker jag inte till arbetsförmedlingen, utan tillbaka till jobbet som vanligt, på min första dag som tillsvidareanställd. Dessutom med ett tydligare mandat och uttalat ansvarsområde, dock inte med högre lön eller fina titlar...

Men ett arbete där jag har chefens förtroende.

Det har dock inte varit några lätta sex månader, innan jul var jag på väg in i den beryktade väggen, av flera skäl, inte bara jobbet.

Jag har varit där förut, jag vet vilken färg den har.

Men kombinationen av lite medicin som jag tydligen behöver och en rejäl julledighet, gjorde att jag kunde återvända till jobbet med ny energi.

Imorgon åker jag till jobbet med förnyat självförtroende och med ett lugn i själen, chansningen var rätt, det är här jag vill och ska arbeta.

3 kommentarer:

  1. ok, kul att höra! var är du nu? :)

    SvaraRadera
  2. Jag har juh länkat tid i texten ;-)

    hint: http://www.folkuniversitetet.se/

    SvaraRadera