söndag 21 april 2013

Expansion vs expansion

Två av "mina" f2p-mmo har expansioner i luften just nu, en är släppt och en kommer i maj.

Jag pratar om Star Wars - The Old Republic och Star Trek Online.

SWTOR har släppt sin första expansion, Rise of the Hutt Cartel, för en liten tid sedan. Jag förbokade den, eftersom man fick en grymt bra deal om man abonnerade, vilket jag gjorde tidigare. Nu har jag inte spelat SWTOR på några månader och även om jag har installerat expansionen så har jag inte ännu spelat den.

Det finns nämligen inget i den som lockar, här har vi ett spel som handlar om den episka kampen mellan den ljusa och den mörka sidan. Star Wars! Hur coolt är inte det, så kommer de med en expansion som handlar om övervuxna sniglar som pysslar med småbrottslighet.

Total antiklimax.

STO å andra sidan, släpper en expansion där fokus är på en helt ny sida i spelet. I Legacy of Romulus kan man för första gången spela för Romulanska Imperiet och till skillnad från hur det fungerade med Klingonerna tidigare, så kommer man kunna spela som Romulan från lvl 1. Dessutom så utökas Klingonerna så att även de kan spelas från lvl 1.

Att få spela som Romulan har legat högt upp på önskelistan hos de som spelar STO, om man ska döma från tonen på forum och tidigare omröstningar. Så nu kommer man äntligen få det.

Romulan Warbirds och massor av nya questar, kan det bli bättre?

Nämnde jag att Legacy of Romulus är gratis, till skillnad från Rise....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar