torsdag 4 juli 2013

10-års jubileum

Idag är det faktiskt tio år sedan jag satt och grubblade hårt över vad för domännamn jag skulle registrera åt mig själv, alla de uppenbara var redan tagna.

Till slut så slog jag till på humblebee.net.

Här bloggade jag innan ordet blog ens nått det svenska språket, Runt 2008 gick jag över till Wordpress och började blogga på riktigt. Nu sedan en tid tillbaka hostar jag inte själv själva bloggen, utan den ligger på Blogger.

Vad kan man säga om tio år? Inte så mycket egentligen.

Min första inlägg som fick spridning var ett tidigt raseriutbrott över en större bensinskattehöjning. Som glesbygdsbo är det i princip omöjligt för mig att åka buss eller annan kollektivtrafik nånstans, så jag stör mig hårt på att jag ska straffskattas för att jag väljer att bo utanför skitiga storstäder. Det borde snarare premieras ut miljöperspektiv.

När jag återuppväckte sidan och började blogga 2008, så var det första jag skrev en grej om just utsläpp från fordonstrafiken och hur man blandar lögn med dålig statistik för att legitimera straffskattandet av bilen.

Efter det så har jag inte rört det ämnet, utan istället hittade jag FRA-debatten och blev Pirat.

Mina mest lästa inlägg sedan jag flyttade till Blogger, jag saknar tyvärr statistiken från WP-tiden, är främst piratrelaterade. Dels om det stämmningshot jag och mina styrelsekollegor tog emot från rättighetsallaiansen och dels ett inlägg om Wåffelgate. Trean handlar om SWTOR och är en genomgång av de olika spelbara klasserna, baserad på publik info från beta och olika nyhetssiter.

I framtiden då?

Jag skriver alldeles för lite här, jag har så mycket idéer och tankar som jag borde plita ner, men jag får det inte gjort.

  • Jag vet t.ex. hur skivbolagen ska kunna leva, tjäna massor av stålar utan att behöva gruffa med fildelare.
  • Jag har lösningen på alla problem kring gruvbrytning i Jokkmokk och andra utsatta delar av Norrbotten.
  • Jag har massor att säga om Svenska kyrkan och separationen mellan stat och kyrka.
  • Jag vill förändra piratretoriken från att vara hatisk mot kristna i synnerhet och religiösa i allmänhet, för att istället verkligen leva upp till den åsiktsfrihet som vi säger oss stå för.
  • Sen vill jag ta tag i nåt av de två litterära projekten som finns i mitt bakhuvud.

Många idéer men lite blir gjort. Business as usual med andra ord... I tio år till...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar