lördag 24 maj 2014

Skandal, Luleå Kommun *uppdaterad*

Piratpartiet i Luleå har sökt och fått tillstånd att affischera inför valen i år, som alla andra partier. Våran affischering inne i centrala Luleå har inte uppskattats av Tekniska Förvaltningen, som mailat oss och sagt att affischering (utan tillstånd) räknas som nedskräpning.

Fast, vi hade som sagt sökt och fått tillstånd.

Men det passade inte Tekniska Förvaltningen som helt sonika började riva ner våra affischer. Vilket vi i vår tur har anmält till Polisen som skadegörelse.

Ärendet var nog intressant för att få Radion och lokaltidningarna att rapportera om händelsen.

Det finns dock en sak till i det hela, när vi sökte tillståndet så fick vi en hel del anvisningar om hur skyltar skall sättas upp så att de är trafiksäkra. Väldigt tydliga regler.

Dessa regler har bl.a. Centerpartiet valt att bryta mot, men tekniska förvaltningen har valt att inte agera på dessa trafikfarliga skyltar.

Helt klart är det så att Luleå Kommun gör skillnad på partier, vissa får affischera hur som helst medans andra rivs ned.

Medans jag skriver denna post får jag information om att F! och S har affischer som är uppsatta på samma sätt som våra som blev nedrivda. Dessa finns kvar!

Skyltar i en korsning!

Skyltar i korsning här också!

Samma skyltar, fotat några dagar tidigare.
Dessa skyltar, som jag har fotat i veckan, satt fortfarande uppe vid 17-tiden idag, trots att Tekniska Kontoret blivit informerat om att de finns uppe och att de är trafikfarliga.

**Uppdatering**

Bilderna nedan har Nathalie tagit idag på affischer uppsatta av Socialdemokraterna samt av Feministiskt Initiativ, de är uppsatta på samma sätt som våra, men våra revs ned av Tekniska Förvaltningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar