lördag 20 augusti 2011

Star Wars: The Old Republic - del 2, klasser

I min förra postning presenterade jag Star Wars: The Old Republic, i denna postning ska jag kika lite på de olika klasserna och deras roller i Biowares kommande MMO.

Klasser:

Det finns fyra klasser för varje sida, d.v.s. fyra för Jedi-republiken och fyra för Sith-imperiet. Varje klass har dessutom två specialiseringar, eller avancerade klasser, vilket gör att det i praktiken finns 16 klasser med i spelet från dag ett.

Varje klass har en egen story som man spelar igenom medans man levlar, den storyn är gemensam för huvudklasserna så det finns "bara" åtta klass-specifika quest-kedjor.

Alla klasser har två talenträd per specialition och ett gemensamt träd.

Varje klass kan fylla olika roller, rollerna är de vanliga som brukar finnas i MMOs, d.v.s. tank, healer, ranged dps och meele dps.

Alla klasserna tar sin inspiration från kända karaktärer i Star Wars-filmerna, det är ingen slump att Smugglern påminner om Han Solo.

Sith:

Sith Warrior
 * Juggernaut
 * Maruder

Hör musiken, lägg på tung metallisk andning. Få karkatärer är så ikoniska för Star Wars som Darth Vader, "No Luke, I am your father!"

Sith Warriorn är inspirerad av  Darth Vader och är en tungt bepansrad krigare med ljussvärdet som primärt vapen, ostoppbar och brutal. Primära roller är tank och meele dps.

Bounty Hunter
 * Powertech
 * Mercenary

Bobba Fett, tungt bepansrad med många olika gadgets som t.ex. eldkastare och raketpack. Kanske den mest flexibla klassen av alla, kan specialisera sig för alla roller, tanka, dpsa och heala.

Sith Inquisitor
 * Assassin
 * Sorcerer

Inquisitorn är en manipulatör som använder kraften framför rå styrka för att uppnå sina mål, klassen är beserad på kejsar Palpatine. Vare sig om Inquisitorn sprider förstörelse med massiva laddningar av kraftblixtar eller om han använder kraften för att heala sina underhuggare, är han alltid en motståndare att hålla ögona på. Roller; tank, ranged och meele dps eller healer.

Imperial Agent
 * Operative
 * Sniper

Spion, lönnmördare, hemlig agent, kalla det vad du vill men vill du få operationer bakom fiendens linjer utförda med maximal effektivitet är det till en Imperial Agent du ska vända dig. Löst baserad på Grand Moff Tarkin och Zam Wessel, en Imperial Agent kan utföra roller som ranged dps, meele dps och heala.

Jedi:

Jedi Knight
 * Guardian
 * Sentinel

Jedi Knight, fredens väktare och krigare på samma gång. Baserad på Mace Windu från den nya triologin. Kan tanka eller dpsa med dubbla ljussvärd.






Trooper
 * Vanguard
 * Commando

Kommandosoldat från Republikens arme, tungt bepansrade och utrustade med tunga vapen kan de föröda vilken Sith-arme som helst. Kan specialisera sig inom alla roller, dps, tank och healing.

Jedi Consular
 * Sage
 * Shadow

Jedi Consular är mästare på att använda kraften, vare sig det är för diplomati eller för strid finns det ingen som kan mäta sig med dem i kunskap. Baserad på Yoda och Obi-Wan Kenobi, dessa Jedi mästare kan specialisera sig inom alla roller, dps, tank och healer.


Smuggler
 * Gunslinger
 * Scoundrel

Okey, det här är den klassen alla vill spela egentligen, Han Solo ÄR den coolaste karaktären i alla filmerna, möjligtvis med undantag för Darth Vader. Baserad på Han Solo är Smuggler en klass med fokus på att vara smartare än fienden. Kan dps och healing.




Nedan en översiktsbild av alla klasser och roller, dock på engelska men det ska väl inte vara nåt problem, eller?
Bild från SWTOR Leveling Guide


SWTOR Special (preliminärt):


Del 1 - introduktion
Del 2 - klasser
Del 3 - platser
Del 4 - flashpoints och operations
Del 5 - Strider och PvP
Del 6 - avslutning och summering


Intressant? Läs mer om , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar