söndag 4 september 2011

Star Wars: The Old Republic - del 4, flashpoints och operations

Så var det dags för del fyra i min blogserie om Biowares kommande MMO, Star Wars - The Old Republic, eller SWTOR som den förkortas till.

Dungeons och raids heter det i de flesta fantasy-spel, men man kan inte kalla det dungeons i ett Sci-Fi-spel, så Bioware kallar det för Flashpoints och Operations.


Flashpoints

Flashpoints är scriptade äventyr designade för en grupp av fyra spelare, där handlingen förs framåt genom grupp-konversationer samt givetvis genom en hel massa pang-pang.

Ett exempel på filosofin bakom en flashpoint, tar Bioware från första Star Wars-filmen. Där Ben och Luke spenderar en stund i Mos Eisley spammande LFG, för att dra iväg med Han och Chewie till Dödsstjärnan. För att där rädda prinsessan, stänga av traktorstrålen så de kan fly, slåss med monster i soprummet o.s.v.

I en flashpoint kan man ställas inför olika moraliska val i hur man ska klara uppdraget. Man kan t.ex. välja att offra manskapet i maskinrummet för att lättare klara av ett objektiv, eller så kan man ta den smala, svåra vägen och rädda dem men ändå låsa upp nästa del i flashpointen.

Man kan repetera en flashpoint hur många gånger man vill, så det går att testa de olika alternativen som finns. Enligt uppgift ska man dessutom kunna spela de flashpoints man springer på medans man levlar, även när man nått högsta level, men då på anspassad svårighetsgrad. Typ heroics i WoW.


Operations

Operations är SWTORs motsvarighet till raids, eller end-game om man så vill. I dagsläget finns det bara en känd operation, Eternity Vault. Eternity Vault är ett fängelse där riktigt elaka/farliga varelser hålls fångna, varelser som hotar hela universum ifall de skulle lyckas rymma. Så både Jedi och Sith vill helst att de stannar där.

Operations verkar komma i lite olika storlekar, där de för åtta spelare är de lättare och den ska finnas lite svårare 16-spelars operations också. Det finns mycket lite fakta om operations än så länge och det verkar som det bara kommer finnas en i spelet när det släpps. Men fler kommer troligen komma i patchar efter att spelet släppts. Med tanke på att de talar om ca 200 timmars spelande bara för att nå max level, så är det nog ingen panik med end-game från dag ett.SWTOR Special (preliminärt):

Del 1 - introduktion
Del 2 - klasser
Del 3 - platser
Del 4 - flashpoints och operations
Del 5 - Strider och PvP
Del 6 - avslutning och summering

Intressant? Läs mer om 

2 kommentarer:

  1. Tjena humlan roligt läsande! Jag skulle behöva få kontakt med dig! Kontakta gärna mig genom ett meddelande på www.asablod.se /Nordfal

    SvaraRadera
  2. Kul att du gillar, jag har lite ågren över att jag inte skrivit mera, men har haft en torr-period och just nu har jag nytt jobb som tar mycket fokus.

    Såg ditt mess sent igår och har inte hunnit sitta vid en dator idag förenn typ nu.

    Har skickat medd på Asablod.

    SvaraRadera